3o ΛΥΚΕΙΟ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
fonts

filanagnosia2023A
Στα πλαίσια του πολιτιστικού προγράμματος «Φιλαναγνωσία –Στροφή προς το λογοτεχνικό βιβλίο» κατά το σχολ. έτος 2022-2023 στην Α΄τάξη, πραγματοποιήθηκαν δράσεις με σκοπό την προώθηση της ανάγνωσης. Οι μαθητές επεξεργάστηκαν αποσπάσματα από το έργο του Ν. Καζαντζάκη, Βίος και Πολιτεία του Αλέξη Ζορμπά. Προβλήθηκαν οι ταινίες : Ν. Καζαντζάκης του Γ.Σμαραγδή και Ζορμπάς, ο Έλληνας του Μ. Κακογιάννη.
Παρουσιάστηκαν εργασίες των μαθητών με θέμα την υπόθεση του έργου, τους βασικούς ήρωες , τα χαρακτηριστικά της γραφής του Καζαντζάκη. Επίσης, οι μαθητές έγραψαν δικά τους κείμενα στα πλαίσια των ασκήσεων δημιουργικής γραφής και δημιούργησαν αφίσα (κολάζ) με τα εξώφυλλα των εκδόσεων του βιβλίου. 

Το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με επίσκεψη στη λαϊκή βιβλιοθήκη Καρδίτσας «Αθηνά». Πραγματοποιήθηκαν βιωματικές δράσεις, ενημερώθηκαν οι μαθητές για την ιστορία και τη λειτουργία της βιβλιοθήκης από την υπεύθυνη κ. Σδρόλια.
Ακολούθησε συζήτηση , οι μαθητές περιηγήθηκαν στο χώρο , αναζήτησαν και δανείστηκαν βιβλία ανάλογα με τα ενδιαφέροντά τους.

filanagnosia2023B

Τεστ Επαγγελματικού Προσανατολισμού.

test ep2

Test επαγγελματικού προσανατολισμού, δωρεάν από τον Εθνικό Οργανισμό Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού του Υπουργείου Παιδείας.
Test επαγγελματικών ενδιαφερόντων, Test εργασιακών αξιών και Test επαγγελματικών.