3o ΛΥΚΕΙΟ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
fonts

MHGR
Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι οι διαδικασίες για την υποβολή των Μηχανογραφικών Δελτίων (Μ.Δ.) 2020 ξεκινούν από τη Δευτέρα 29 Ιουνίου και λήγουν την Παρασκευή 17 Ιουλίου 2020.

Πιο συγκεκριμένα οι υποψήφιοι που ενδιαφέρονται να υποβάλουν Μ.Δ. θα απευθυνθούν στο Λύκειό τους από τη Δευτέρα 29 Ιουνίου για να αποκτήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password). Με αυτόν τον προσωπικό κωδικό θα μπορούν να επισκέπτονται την ηλεκτρονική διεύθυνση http://exams.it.minedu.gov.gr , να μελετούν το Μ.Δ. και σε πρώτο στάδιο να κάνουν κάποιες προσωρινές προτιμήσεις (Προσωρινή Αποθήκευση).

Μετά την ανακοίνωση των βαθμών των ΓΕΛ ή των ΕΠΑΛ, και σε ημερομηνία που θα γνωστοποιηθεί, όλοι οι υποψήφιοι στην ίδια ηλεκτρονική διεύθυνση θα πρέπει να κλειδώσουν το τελικό τους μηχανογραφικό (επιλέγοντας ΟΡΙΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ) ως και την Παρασκευή 17 Ιουλίου 2020. Μετά την οριστικοποίηση, το μηχανογραφικό καταχωρίζεται στη βάση του Υπουργείου Παιδείας και καμία τροποποίηση από τους υποψηφίους δεν είναι πλέον δυνατή, χωρίς τη μεσολάβηση της σχολικής μονάδας. Προτείνεται οι υποψήφιοι να εκτυπώσουν ή/και να αποθηκεύσουν στον υπολογιστή τους το οριστικοποιημένο μηχανογραφικό (που θα έχει αποκτήσει αυτόματα και αριθμό πρωτοκόλλου), ώστε ανά πάσα στιγμή να μπορούν να δουν τις τελικές προτιμήσεις τους.

Υπενθυμίζεται ότι η προθεσμία είναι αποκλειστική και μετά την παρέλευσή της κανένας υποψήφιος δεν θα μπορεί να οριστικοποιήσει το μηχανογραφικό δελτίο.

Πατήστε παρακάτω το περισσότερα για γενικές πληροφορίες

Περισσότερα...

fonts

music2020
Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων υπενθυμίζεται ότι οι εξετάσεις των μαθημάτων «Μουσική Εκτέλεση και Ερμηνεία» και «Μουσική Αντίληψη και Γνώση», για τους υποψηφίους Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) και Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ), προκειμένου να αποκτήσουν δικαίωμα συμμετοχής στην επιλογή για εισαγωγή το 2020 στα Τμήματα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου, Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, θα διενεργηθούν στα παρακάτω εξεταστικά κέντρα και με βάση το αναλυτικό πρόγραμμα εξετάσεων που έχει ανακοινωθεί.
Α. Αναλυτικό Πρόγραμμα Εξετάσεων Μουσικών Μαθημάτων
Β. Εξεταστικά Κέντρα Μαθημάτων «Μουσική Εκτέλεση και Ερμηνεία» και «Μουσική Αντίληψη και Γνώση»
Γ. Εξεταστικά Κέντρα Υποψηφίων με Αναπηρία και Ειδικές Εκπαιδευτικές Ανάγκες στο μάθημα «Μουσική
Αντίληψη και Γνώση»
Δ. Οδηγίες προς τους υποψηφίους

To έγγραφο σε μορφή pdf 

fonts

Πρόγραμμα πανελλαδικών Εξετάσεων 2020
Α) ειδικών μαθημάτων και Β) πρακτικής δοκιμασίας για τα ΤΕΦΑΑ.

stories
Από το Υπουργείο Παιδείας ανακοινώνεται ότι με Υπουργική Απόφαση καθορίστηκε το πρόγραμμα εξετάσεων των ειδικών μαθημάτων και των μουσικών μαθημάτων για εισαγωγή υποψηφίων σε Τμήματα στα οποία απαιτείται η εξέτασή τους όπως και η  προθεσμία διεξαγωγής υγειονομικής εξέτασης και πρακτικής δοκιμασίας των υποψηφίων για εισαγωγή στα ΤΕΦΑΑ.

Δείτε το πρόγραμμα εδώ

Δελτίο τύπου για τα ειδικά μαθήματα 23/6/2020 εδώ

fonts

english2020

 

 

Ορίζεται ως Εξεταστικό Κέντρο για τη διενέργεια των εξετάσεων στο ειδικό μάθημα των Αγγλικών για το έτος 2020 το 4ο Γενικό Λύκειο Καρδίτσας (Όπισθεν Εθνικού Σταδίου, Τ.Κ. 43132, τηλ. 2441042200, 2441026314).

fonts

aen

 

Ξεκίνησε η υποβολή των ηλεκτρονικών αιτήσεων για την εισαγωγή των υποψηφίων στις ΑΕΝ. Όλοι οι υποψήφιοι/ες, από την 16-06-2020 πρέπει να υποβάλλουν αίτηση, ηλεκτρονικά ακολουθώντας τις σχετικές οδηγίες σύμφωνα με το Παράρτημα Ε’, της ΠΡΟΚΗΡΥΞΗΣ.

Προκήρυξη Εισαγωγής Σπουδαστών ΑΕΝ εκπαιδευτικού έτους 2020-2021 (ΑΔΑ: ΕΡΝΓ4653ΠΩ-ΦΥ0)

Για τις αιτήσεις πατήστε εδώ

fonts

sports2 300x200Δείτε εδώ το πρόγραμμα Τρικάλων υγειονομικής εξέτασης και πρακτικής  δοκιμασίας υποψηφίων ΤΕΦΑΑ ακαδημαικού έτους 2020-21

Δείτε το πρόγραμμα  στη Λάρισα και στη Θεσσαλονίκη εδώ

fonts

EllinikiAstinomia

Σας γνωρίζουμε ότι αναρτήθηκε στο διαδίκτυο στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας:www.hellenicpolice.gr η εγκύκλιος προκήρυξης διαγωνισμού για την εισαγωγή ιδιωτών στις σχολές Αξιωματικών και Αστυφυλάκων με το σύστημα των Πανελλαδικών Εξετάσεων του ΥΠΑΙΘ. Οι υποψήφιοι θα πρέπει να ενημερωθούν από το διαδίκτυο σχετικά με τα δικαιολογητικά και τις ημερομηνίες υποβολής τους. Οι υποψήφιοι/ες υποχρεούνται να υποβάλουν αυτοπροσώπως στo Αστυνομικό Τμήμα του τόπου κατοικίας ή διαμονής τους τα απαιτούμενα δικαιολογητικά μέχρι την ώρα 15.00 της 12-06-2020.
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται πρωτίστως στα κατά τόπους Αστυνομικά Τμήματα και δευτερευόντως στα τηλέφωνα 2131520327, 2131520169.

Δείτε την προκήρυξη εδώ

fonts

kesyp

 

Σας ενημερώνουμε ότι στις 2-6-2020 ημέρα Τρίτη και ώρα 6μμ θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακή ενημέρωση για τους μαθητές/τριες που θα εξετασθούν προφορικά στις πανελλαδικές εξετάσεις. Η συμμετοχή των υποψηφίων στην τηλεδιάσκεψη είναι εξαιρετικά σημαντική καθώς θα έχουν την ευκαιρία να εκφράσουν απορίες, σκέψεις ή ότι άλλο τους απασχολεί σχετικά με την διαδικασία εξέτασης. Η ενημέρωση θα γίνει από τους εκπαιδευτικούς της δευτεροβάθμιας με εξειδίκευση στην Ε.Α.Ε. κ. Τσιτσιπά Κυριακή, φιλόλογο και την κ. Μυργίωτη Ευφροσύνη, σύμβουλο στον επαγγελματικό προσανατολισμό.
Οι μαθητές/τριες και οι γονείς πρέπει να ακολουθήσουν το σύνδεσμο
https://minedu-gov-gr.webex.com/meet/emyrgio 

fonts

pirosvestes
Από το ΚΕΣΥ Καρδίτσας διαβάστε τα βασικά σημεία της προκύρηξης εισαγωγής στις σχολές Αξιωματικών και Πυροσβεστών της Πυροσβεστικής Ακαδημίας για το ακαδημαικό έτος 2020-21 πατώντας εδώ.
Οι υποψήφιοι/ες που ενδιαφέρονται να καταθέσουν αίτηση για Πυροσβεστική πριν τη μετάβασή τους στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Καρδίτσας, πρέπει να επικοινωνούν στα τηλέφωνα: 2441071255 και 22222, προκειμένου να κανονίσουν ραντεβού. Επίσης, υποχρεωτικά θα φέρουν μαζί τους μάσκα και αντισηπτικό. Οι συνοδοί τους δεν μπορούν να εισέρχονται στο χώρο παραλαβής των δικαιολογητικών.    

Προθεσμία υποβολής δικαιολογητικών για προκαταρκτικές εξετάσεις Πυροσβεστικής πατήστε εδώ

Πρισσότερες πληροφορίες στο Πυροσβεστικό Σώμα

fonts

stratos
Κοινοποιείται προς γνώση και ενέργεια η «Προκήρυξη ∆ιαγωνισµού Επιλογής Σπουδαστών/τριών Ανωτάτων Στρατιωτικών Εκπαιδευτικών Ιδρυµάτων (ΑΣΕΙ), [Ευελπίδων (ΣΣΕ), Ναυτικών ∆οκίµων (ΣΝ∆), Ικάρων (ΣΙ), Αξιωµατικών Σωµάτων (ΣΣΑΣ), Αξιωµατικών Νοσηλευτικής (ΣΑΝ)] και των Ανωτέρων Στρατιωτικών Σχολών Υπαξιωµατικών (ΑΣΣΥ), [Στρατού Ξηράς (ΣΜΥ), Πολεµικού Ναυτικού (ΣΜΥΝ) και Πολεµικής Αεροπορίας (ΣΜΥΑ)], ακαδηµαϊκού έτους 2020 - 21».

H υποβολή της Αίτησης-Υπεύθυνης Δήλωσης του υποψηφίου, καθώς και των απαιτούμενων δικαιολογητικών γίνεται αμιγώς ηλεκτρονικά (internet), μέσω σχετικής εφαρμογής στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://www.asei-assy.mil.gr.
Η προθεσμία υποβολής ηλεκτρονικά Αίτησης-Δικαιολογητικών θα γίνεται από την Τετάρτη 13 Μαΐου και ώρα 00:00 έως την Παρασκευή 29 Μαΐου 2020 και ώρα 24:00.

Δείτε την προκήρυξη εδώ

Για τις προθεσμίες δείτε εδώ

Τηλέφωνα για εφήβους-νέους και παιδιά

  • Γραμμή για Έφηβους   : 116111
  • Γραμμή για Γονείς Εφήβων: 801.801.11.77
  • Ανοικτή Γραμμή Εφήβων και Νέων : 210.36.38.833
  • 18 Ανω: 210.33.04.571
  • Βοήθεια σε Παιδιά Αλκοολικών: 210.52.39.161
  • Ελληνική Εταιρεία Δυσλεξίας : 210.95.90.035
  • Πανελλήνιος Ψυχολογικός Σύλλογος : 210.38.00.635
  • Ελληνική Εταιρία Ψυχολογικής Στήριξης : 210.74.83.492
  • Ανοικτή γραμμή Οικογενειακής -Συμβουλευτικής Θεραπείας : 210.52.34.737

mysep

Αναζήτηση Σχολών

sep4ugr

Μια εφαρμογή του Συμβούλου ΣΕΠ του ΚΕΣΥΠ Λαμίας, Δημήτρη Καλοδήμου

Υποψήφιοι Γενικού Λυκείου 

Αναζήτηση τμημάτων - Live search

Τεστ Επαγγελματικού Προσανατολισμού.

test ep2

Test επαγγελματικού προσανατολισμού, δωρεάν από τον Εθνικό Οργανισμό Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού του Υπουργείου Παιδείας.
Test επαγγελματικών ενδιαφερόντων, Test εργασιακών αξιών και Test επαγγελματικών.