3o ΛΥΚΕΙΟ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
fonts

collage poli 2022 23
Τη φετινή σχολική χρονιά 2022-2023 το 3ο ΓΕΛ ανέλαβε από κοινού με το 2ο ΓΕΛ και το Γυμνάσιο Λ.Τ. Μητρόπολης την εκπόνηση μιας πολιτιστικής-ιστορικής τοπικής περιήγησης με τίτλο «Η πόλη μου... η ιστορία μου» ενταγμένο στα πλαίσια των Προγραμμάτων Σχολικών Δραστηριοτήτων. Ο βασικός θεματικός του πυρήνας, που διερευνήθηκε με συνεργατική προοπτική από τα τρία σχολεία, ήταν η ευαισθητοποίηση απέναντι στο τοπικό πολιτιστικό περιβάλλον ως στοιχείο του ενεργού πολίτη, η επαφή με την τοπική ιστορική κουλτούρα (σχέση της κοινωνίας με το παρελθόν της, τρόπος ενσωμάτωσης στο παρόν) και τη Δημόσια ιστορία (καθετί που αφηγείται μια ιστορία για το παρελθόν, λ.χ. μνημείο, προφορικές μαρτυρίες, κινηματογραφική ταινία).

Κατά την υλοποίηση του προγράμματος επιχειρήθηκε η οικείωση με το ιστορικό παρελθόν με βιωματικές, από κοινού, επισκέψεις σε μουσεία, ιστορικά μνημεία, γενικότερα τόπους μνήμης, μέσω των οποίων αποτυπώνεται η ταυτότητα της πόλης, η σταδιακή αλλαγή του αγροτικού προφίλ και η μεταβολή του σε αστικό αλλά και η αποτύπωση της φυσιογνωμίας της πόλης με προσωπικές δημιουργικές εκφάνσεις. Για τις τελευταίες οι συμμετέχοντες/ουσες αξιοποίησαν ως πηγή έμπνευσης το τοπικό περιβάλλον και ενθαρρύνθηκαν να μετουσιώσουν την οπτική τους σε μορφή καλλιτεχνική προκειμένου να απολαύσουν μια δημιουργική διαδικασία. Οι προσπάθειές τους οδήγησαν στη συγγραφή κειμένων δημιουργικής γραφής με την καθοδήγηση της εκπαιδευτικού κ. Π. Μπαϊράμη, τη δημιουργία στίχων για τραγούδι, βασισμένου σε κείμενο δημιουργικής γραφής , και ερμηνείας του με τη συμβολή και επιμέλεια της εκπαιδευτικού κ. Π. Σκουρτανιώτη και ζωγραφικές - φωτογραφικές απεικονίσεις με την επίβλεψη της εκπαιδευτικού κ. Κ. Ευαγγελίδου. Καρπό της συλλογικής αυτής απόπειρας και παραδοτέο του πολιτιστικού προγράμματος αποτελεί η παρουσίαση με τη μορφή ενός διαδικτυακού περιοδικού, για το οποίο αξιοποιήθηκε το εργαλείο https://www.canva.com ( https://www.canva.com/design/DAFhxywIJ0Y/tRxo_WyStrnQTvIRFiAyXQ/view ).

Τεστ Επαγγελματικού Προσανατολισμού.

test ep2

Test επαγγελματικού προσανατολισμού, δωρεάν από τον Εθνικό Οργανισμό Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού του Υπουργείου Παιδείας.
Test επαγγελματικών ενδιαφερόντων, Test εργασιακών αξιών και Test επαγγελματικών.