3o ΛΥΚΕΙΟ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
fonts

viosimi poli2022
Μαθητές και μαθήτριες του Β1 τμήματος του σχολείου μας είχαν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε δραστηριότητες και να αλληλεπιδράσουν στο πλαίσιο του Εθνικού Θεματικού Δικτύου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης «Βιώσιμη πόλη: η πόλη ως πεδίο εκπαίδευσης για την αειφορία», μέσα από την πλατφόρμα Edmodo. Στο συγκεκριμένο πρόγραμμα συμμετέχουν τη φετινή σχολική χρονιά περισσότερα από 90 σχολεία από όλη την Ελλάδα και συντονίζει το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ελευθερίου Κορδελιού & Βερτίσκου.
Ενδεικτικά, στο πλαίσιο του προγράμματος σχεδίασαν το περιβαλλοντικό μονοπάτι από το σχολείο στο σπίτι τους και αποτύπωσαν το όμορφο φυσικό περιβάλλον της γειτονιάς τους, μέσα από κολλάζ φωτογραφιών.


Παράλληλα, κατά την Α΄ φάση του προγράμματος του δικτύου, 30 περίπου σχολικές ομάδες έστειλαν τα συννεφόλεξα που δημιούργησαν στο πλαίσιο της δραστηριότητας «Βρέχει λέξεις!». Καταπληκτικά, ευφάνταστα, πανέμορφα συννεφόλεξα, στα οποία μαθητές και μαθήτριες περιγράφουν με λέξεις τη γειτονιά τους αλλά και τα συναισθήματα της καθημερινότητάς τους σ’ αυτήν. Ανάμεσα τους περιλαμβάνονται και αυτά της περιβαλλοντικής ομάδας του σχολείου μας.
Στο πλαίσιο της βιωματικής μάθησης διοργανώθηκε διδακτική επίσκεψη στην οποία οι μαθητές/τριες αξιοποίησαν τα ποδήλατά τους για να καλύψουν τη διαδρομή σχολείο-κέντρο της πόλης, χρησιμοποιώντας τους ποδηλατοδρόμους. Είχαν έτσι τη δυνατότητα να εντρυφήσουν στην έννοια της βιώσιμης κινητικότητας αλλά και να ευαισθητοποιηθούν περαιτέρω για τις αναγκαίες στρατηγικές που μπορούν να διασφαλίσουν καλύτερη ποιότητα ζωής στην πόλη τους.
Οι συντονίστριες-εκπαιδευτικοί του Προγράμματος Ευαγγελίδου Καλλιόπη, Μπαϊράμη Παναγιώτα και Σκουρτανιώτη Παναγιώτα καθώς και οι μαθητές και μαθήτριες του Β1 μοιράστηκαν τις ανησυχίες τους και τη διάθεση για εύρεση λύσεων ως προς την ευαισθητοποίηση αλλά και την κινητοποίηση μικρών και μεγάλων προς επιλογές πιο βιώσιμες και φιλικές προς το περιβάλλον αλλά και τον άνθρωπο.
Η «Βιώσιμη Πόλη» είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι του παζλ «Ποιότητα Ζωής» και αξίζει να το διεκδικήσουμε όλοι και όλες μαζί!!!

Τεστ Επαγγελματικού Προσανατολισμού.

test ep2

Test επαγγελματικού προσανατολισμού, δωρεάν από τον Εθνικό Οργανισμό Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού του Υπουργείου Παιδείας.
Test επαγγελματικών ενδιαφερόντων, Test εργασιακών αξιών και Test επαγγελματικών.