3o ΛΥΚΕΙΟ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
fonts

perivalodiko 2021 22
Οι μαθητές του Β1 τμήματος του σχολείου συμμετείχαν τη φετινή σχολική χρονιά 2021-2022 σε Πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης με τίτλο «Βιώσιμη Κινητικότητα: Καρδίτσα και ποδήλατο» ενταγμένο στο πλαίσιο των Προγραμμάτων Σχολικών Δραστηριοτήτων.
Διερεύνησαν την έννοια της Βιώσιμης κινητικότητας, εστιάζοντας κυρίως στην παρουσία του ποδηλάτου ως ρυθμιστικού παράγοντα της οικονομικής και κοινωνικής πραγματικότητας. Ευαισθητοποιήθηκαν σχετικά με την απαραίτητη χρήση του ποδηλάτου στην καθημερινή τους μετακίνηση και τα μέτρα που επιβάλλεται να ληφθούν, ώστε να προστατευθούν τα δικαιώματα των ποδηλατών. Διαμόρφωσαν περιβαλλοντική συνείδηση και αναζήτησαν πρακτικές προστασίας των πόλεων στην κατεύθυνση της αειφόρου ανάπτυξης. 
Αξιοποίησαν τη μονοήμερη εκπαιδευτική επίσκεψή τους στη Θεσσαλονίκη για να συγκρίνουν την πόλη τους με μια μεγαλούπολη ως προς την ανάπτυξη της βιώσιμης κινητικότητας. 


Στο πλαίσιο της βιωματικής μάθησης συμμετείχαν σε διδακτική επίσκεψη στην οποία αξιοποίησαν τα ποδήλατά τους για να καλύψουν τη διαδρομή σχολείο-κέντρο της πόλης, χρησιμοποιώντας τους ποδηλατοδρόμους. Είχαν έτσι τη δυνατότητα να εντρυφήσουν στην έννοια της βιώσιμης κινητικότητας αλλά και να ευαισθητοποιηθούν περαιτέρω για τις αναγκαίες στρατηγικές που μπορούν να διασφαλίσουν καλύτερη ποιότητα ζωής στην πόλη τους. 

Τρείς μαθήτριες της περιβαλλοντικής ομάδας είχαν την ευκαιρία να εκφραστούν καλλιτεχνικά, να αποκτήσουν ψηφιακές δεξιότητες και να δημιουργήσουν ένα video με θέμα το ποδήλατο και το περιβάλλον και με τίτλο «Συνυπάρχω ως ποδηλάτης με πεζούς και άλλα οχήματα», με το οποίο συμμετείχαν στον 5ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Ψηφιακής Δημιουργίας «Οδική Ασφάλεια: κοινή ευθύνη».

Με την ομαδοσυνεργατική μέθοδο εκπόνησαν project σε παρουσίαση powerpoint και διαδικτυακό τοίχο padlet για την ανάρτηση των ομαδικών εργασιών.

Ο συντονισμός του προγράμματος έγινε από την εκπαιδευτικό Καλλιόπη Ευαγγελίδου σε συνεργασία με τις εκπαιδευτικούς Παναγιώτα Μπαϊράμη και Παναγιώτα Σκουρτανιώτη.

Τεστ Επαγγελματικού Προσανατολισμού.

test ep2

Test επαγγελματικού προσανατολισμού, δωρεάν από τον Εθνικό Οργανισμό Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού του Υπουργείου Παιδείας.
Test επαγγελματικών ενδιαφερόντων, Test εργασιακών αξιών και Test επαγγελματικών.