3o ΛΥΚΕΙΟ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
fonts

bicycle2022
Οι μαθήτριες της Β΄ τάξης
του 3ου ΓΕΛ Καρδίτσας Θέου Κωνσταντίνα-Μαρία, Καλούτσα Ηλιάνα-Σωτηρία και Καραφέρη Άννα συμμετείχαν στον 5ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Ψηφιακής Δημιουργίας «Οδική Ασφάλεια: κοινή ευθύνη», ο οποίος διοργανώνεται κάθε χρόνο από την Εκπαιδευτική Ραδιοτηλεόραση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς» για τους/τις μαθητές/μαθήτριες των σχολικών μονάδων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της χώρας.
Οι μαθήτριές μας , με αφορμή τη συμμετοχή τους τόσο στο Εθνικό Θεματικό Δίκτυο Σχολείων με θέμα «Βιώσιμη πόλη: η πόλη ως πεδίο εκπαίδευσης για την αειφορία» του ΚΠΕ Κορδελιού-Βερτίσκου όσο και στο Περιβαλλοντικό Πρόγραμμα Σχολικών Δραστηριοτήτων «Βιώσιμη κινητικότητα: Καρδίτσα και ποδήλατο», είχαν την ευκαιρία να εντρυφήσουν στην έννοια της βιώσιμης κινητικότητας και της σημασίας της μετακίνησης με ποδήλατο. Ενεργοποιήθηκαν στα ζητήματα της οδικής ασφάλειας και της ασφαλούς μετακίνησης και κατανόησαν πως ως έφηβοι χρήστες του οδικού δικτύου έχουν δικαιώματα και υποχρεώσεις που οφείλουν να γνωρίζουν και να τηρούν, ώστε να μπορούν οι ίδιες και οι συμπολίτες τους να κυκλοφορούν με ασφάλεια.


Μέσα από αυτήν τη διαδικασία και την εμπειρία απέκτησαν νέες γνώσεις, συνεργάστηκαν, διασκέδασαν αλλά κυρίως κατανόησαν τη σχέση της οδικής ασφάλειας με το δικαίωμα στη ζωή, την υγεία και την προσωπική ασφάλεια. Ταυτόχρονα, είχαν την ευκαιρία να εκφραστούν καλλιτεχνικά, να αποκτήσουν ψηφιακές δεξιότητες και να δημιουργήσουν ένα video με θέμα το ποδήλατο και το περιβάλλον και με τίτλο «Συνυπάρχω ως ποδηλάτης με πεζούς και άλλα οχήματα».
Η Διεύθυνση και ο Σύλλογος Διδασκόντων εύχεται στις μαθήτριες κάθε επιτυχία!!!
Δείτε το βίντεο της ομάδας του σχολείου μας!

Τεστ Επαγγελματικού Προσανατολισμού.

test ep2

Test επαγγελματικού προσανατολισμού, δωρεάν από τον Εθνικό Οργανισμό Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού του Υπουργείου Παιδείας.
Test επαγγελματικών ενδιαφερόντων, Test εργασιακών αξιών και Test επαγγελματικών.