3o ΛΥΚΕΙΟ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
fonts

Θεσσαλονίκη 12 2022
Την Τετάρτη 07 Δεκεμβρίου 2022 οι μαθητές/τριες της Α΄ τάξης του 3ου ΓΕ.Λ. Καρδίτσας πραγματοποίησαν εκπαιδευτική εκδρομή στη Θεσσαλονίκη. Στα πλαίσια αυτής συμμετείχαν σε μία πολιτιστική περιπατητική διαδρομή στα μνημεία του κέντρου της πόλης (Ρωμαϊκή Αγορά, πλατεία Ναβαρίνου, Θριαμβική Αψίδα του Γαλέριου, Ροτόντα), έχοντας την ευκαιρία να ξεναγηθούν στην πόλη, σε υπαίθριο μουσείο, συζητώντας και με περαστικούς. Παράλληλα, επισκέφτηκαν το Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας – ΝΟΗΣΙΣ και ερχόμενοι σε επαφή με τεχνολογικά επιτεύγματα από την αρχαιότητα ως τη σύγχρονη εποχή, συζήτησαν με τους υπεύθυνους την ανθρώπινη εξελικτική πορεία σε μία εκδήλωση που τους οδήγησε στην κατανόηση αντικειμένων που χρησιμοποιούνται μέχρι και σήμερα. Τέλος, η επίσκεψη στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου έκλεισε το ταξίδι τους στον κόσμο των κατασκευών (οχυρωματικών, περίλαμπρων, χρηστικών, ιερών,...) σε σύνδεση με τους τόπους λατρείας.
Οι εκπαιδευτικοί του 3ου ΓΕ.Λ. Καρδίτσας που οργάνωσαν την επίσκεψη και συνόδευσαν τους μαθητές/τριες ήταν οι: κ. Σταυρούλα Σιατήρα, φιλόλογος, κ. Ουρανία Πινακούλα, θεολόγος, κ. Λεωνίδας Κάσσος, φυσικός και κ. Χαράλαμπος Αργύρης, χημικός.

Τεστ Επαγγελματικού Προσανατολισμού.

test ep2

Test επαγγελματικού προσανατολισμού, δωρεάν από τον Εθνικό Οργανισμό Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού του Υπουργείου Παιδείας.
Test επαγγελματικών ενδιαφερόντων, Test εργασιακών αξιών και Test επαγγελματικών.