3o ΛΥΚΕΙΟ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
fonts

εθελοντική αιμοδοσία
Την Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική δράση ενεργητικής μάθησης βιωματικού χαρακτήρα με θεματικό πυρήνα την εθελοντική αιμοδοσία. Οι μαθητές/τριες της Β΄ Λυκείου του 3ου ΓΕΛ είχαν τη δυνατότητα όχι μόνο να διευρύνουν τις γνώσεις τους για αυτή την ανεκτίμητης αξίας προσφορά στον συνάνθρωπο αλλά κυρίως να δεχτούν ένα επιπρόσθετο ερέθισμα για την καλλιέργεια πνεύματος εθελοντισμού και αλληλεγγύης. Η εκούσια προσφορά αίματος συνιστά κορυφαία εκδήλωση ανθρώπινης ευαισθησίας, πηγαία πράξη προσφοράς και ευθύνης και συνάμα θεμελιώδη κρίκο του κοινωνικού εθελοντισμού. Η αυτόβουλη αιμοδοτική επιλογή υπερβαίνει το επίπεδο της φιλανθρωπίας αποτελώντας τρόπο και στάση ζωής αλλά και βασικό πυλώνα του δημόσιου συστήματος υγείας, αφού μία μόνο μονάδα αίματος μπορεί να γίνει πηγή ζωής για τρεις συνανθρώπους.

 

Εστιάζοντας στην ελληνική πραγματικότητα, αν μόλις το 5% του εν δυνάμει αιμοδοτικού πληθυσμού έδινε συστηματικά αίμα, περίπου δύο φορές το χρόνο, θα υπήρχε επάρκεια για την αντιμετώπιση των περιστατικών που χρήζουν μετάγγισης. Για τους παραπάνω λόγους η κινητοποίηση για την δημιουργία εθελοντικής αιμοδοτικής συνείδησης οφείλει ναι γίνεται αβίαστα και μεθοδικά εκκινώντας από τη νεανική ηλικία και τον χώρο του σχολείου, επισήμανε η κ. Βαΐτση Εύη, Επισκέπτρια Υγείας του Γενικού Νοσοκομείου Καρδίτσας, η οποία υλοποίησε αυτή την εξαιρετικά ενδιαφέρουσα παρουσίαση στα πλαίσια δράσεων και παρεμβάσεων ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του μαθητικού πληθυσμού από το Υπουργείο Υγείας σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού.

Τεστ Επαγγελματικού Προσανατολισμού.

test ep2

Test επαγγελματικού προσανατολισμού, δωρεάν από τον Εθνικό Οργανισμό Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού του Υπουργείου Παιδείας.
Test επαγγελματικών ενδιαφερόντων, Test εργασιακών αξιών και Test επαγγελματικών.