3o ΛΥΚΕΙΟ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
fonts

collage EEΣ
Στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος «Βουλή των Εφήβων» στις 16 Φεβρουαρίου υλοποιήθηκε προγραμματισμένη ενημερωτική επίσκεψη των συμμετεχόντων μαθητών/τριών της Β΄ Λυκείου του 3ου ΓΕΛ Καρδίτσας, συνοδεία των Εκπαιδευτικών τους κ. Καλύβα Βασίλειο, ΠΕ03, (υπεύθυνο του προγράμματος) και της κ. Τσιουπλάκα Παρασκευή, ΠΕ02, στις εγκαταστάσεις του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού του Τμήματος Καρδίτσας.
Οι μαθητές/τριες σε ένα φιλικό περιβάλλον είχαν την δυνατότητα να ακούσουν με προσήλωση τις υπεύθυνες του τμήματος για την ιστορική πορεία του μεγαλύτερου ανθρωπιστικού οργανισμού και να παρακολουθήσουν μέσα από οπτικοακουστικό υλικό την πολύτιμη αρωγή και συμπαράσταση σε όσους το έχουν ανάγκη και ειδικά στα θύματα των πρόσφατων θεομηνιών που έπληξαν σε μεγάλο βαθμό συμπολίτες της Θεσσαλίας. Ακολούθησε εποικοδομητική συζήτηση για τον τρόπο συμμετοχής και λειτουργίας στις δομές του Ερυθρού Σταυρού που δεν θέτει φυλετικά, εθνικά ή οικονομικής κατάστασης όρια στη δράση του.
Η σύντομη φιλοξενία κρίθηκε ιδιαίτερα επιτυχημένη, καθώς οι συμμετέχοντες/ουσες έγιναν βιωματικά δέκτες μηνυμάτων για την αξία του εθελοντισμού, της αλληλεγγύης και της αφιλοκερδούς προσφοράς στον συνάνθρωπο.

Τεστ Επαγγελματικού Προσανατολισμού.

test ep2

Test επαγγελματικού προσανατολισμού, δωρεάν από τον Εθνικό Οργανισμό Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού του Υπουργείου Παιδείας.
Test επαγγελματικών ενδιαφερόντων, Test εργασιακών αξιών και Test επαγγελματικών.