3o ΛΥΚΕΙΟ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
fonts

collage επισκεψη Μουσείο 2022
Την Τετάρτη 23/11/2022 μαθητές/τριες της Β΄ τάξης του 3ου ΓΕΛ, του 2ου ΓΕΛ και του Γυμνασίου-Λ.Τ. Μητρόπολης επισκέφτηκαν τον χώρο του Ιστορικού Λαογραφικού Μουσείου Λάμπρου και Ναυσικάς Σακελλαρίου (Μουσείο της Πόλης) Δήμου Καρδίτσας. Η εκπαιδευτική επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του πολιτιστικού προγράμματος σχολικών δραστηριοτήτων με τίτλο «Η πόλη μου... η ιστορία μου», που υλοποιείται τη σχολική χρονιά 2022-2023 με συνεργατική προοπτική από τα τρία σχολεία. Το πολιτιστικό πρόγραμμα, που είναι ενσωματωμένο στο σχέδιο δράσης «Όταν οι εκπαιδευτικοί ενώνονται...», εστιάζει στην ανάδειξη πτυχών της πόλης κατά το πέρασμα από την αγροτική ζωή στην αστικοποίηση και αποβλέπει στην εδραίωση μιας τοπικής συνεργασίας και εκπαιδευτικής διάδρασης μαθητών/τριών αλλά και διδασκόντων/ουσών των συγκεκριμένων σχολείων.


Οι μαθητές/τριες περιηγήθηκαν στον ισόγειο χώρο, που φιλοξενεί την έκθεση των σπουδαστών του ΙΕΚ Καρδίτσας με τίτλο «ΑΠΟ ΜΙΜΗΣΕΙΣ: Μεγάλοι Ζωγράφοι- Διάσημοι Πίνακες», στη συλλογή με τις οθωμανικές επιτύμβιες στήλες στον ημιυπαίθριο χώρο, στα εκθέματα του πρώτου ορόφου που αποτυπώνουν επιλεγμένες όψεις της εξέλιξης της πόλης από τους οθωμανικούς χρόνους έως τις αρχές του εικοστού αιώνα και στην, αφιερωμένη στον Νικόλαο Πλαστήρα, αίθουσα του δεύτερου ορόφου. Τους μαθητές/τριες του 3ου ΓΕΛ συνόδευσαν οι εκπαιδευτικοί Μπαϊράμη Π., Ευαγγελίδου Κ. και Σκουρτανιώτη Π., που εκπονούν το πρόγραμμα.

Τεστ Επαγγελματικού Προσανατολισμού.

test ep2

Test επαγγελματικού προσανατολισμού, δωρεάν από τον Εθνικό Οργανισμό Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού του Υπουργείου Παιδείας.
Test επαγγελματικών ενδιαφερόντων, Test εργασιακών αξιών και Test επαγγελματικών.