3o ΛΥΚΕΙΟ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
fonts

kerkyra2023
Το χρονικό διάστημα από από την Τρίτη 04 Απριλίου ως και την Πέμπτη 06 Απριλίου του 2023 οι μαθητές/τριες της Β΄ τάξης του 3ου ΓΕ.Λ. Καρδίτσας πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη στο νησί της Κέρκυρας (στα πλαίσια εγκεκριμένων εκπαιδευτικών προγραμμάτων σχολικών δραστηριοτήτων πολιτιστικών θεμάτων). Σε ένα προγραμματισμένο ταξίδι οι συμμετέχοντες/ουσες βρέθηκαν και ξεναγήθηκαν στο Μουσείο Ασιατικής Τέχνης, το μοναδικό στην Ελλάδα που είναι αφιερωμένο αποκλειστικά στην Τέχνη και τις αρχαιότητες της Άπω Ανατολής και της Ινδίας. Επίσης, υλοποίησαν προσκυνηματικές επισκέψεις στην Ιερά Μονή της Παναγίας Παλαικαστρίτσας, στην Παναγία Βλαχερνών απέναντι από το κοσμοπολίτικο Κανόνι και στον Ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνα, πολιούχου και προστάτη της Κέρκυρας. Ιδιαίτερη στιγμή αποτέλεσε η συνάντηση με τον ιερέα του Ναού του Αγίου Σπυρίδωνα, που με ευγένεια και χαρά υποδέχτηκε την ομάδα του 3ου ΓΕ.Λ. Καρδίτσας. 

 

Ο ίδιος αναφέρθηκε στη ζωή και το έργο του Αγίου, μίλησε για ανθρώπινες αξίες, άνοιξε τη λάρνακα, ώστε με ευλάβεια και σεβασμό οι μαθητές/τριες να προσκυνήσουν το σκήνωμα του Αγίου και τους προσέφερε από μία ευλογία-φυλαχτό. Τέλος, πριν την ολοκλήρωση της εκπαιδευτικής επίσκεψης, έλαβε χώρα μια περιπατητική πολιτιστική διαδρομή στην παλιά πόλη της Κέρκυρας: από την Πλατεία Σπιανάδας, στο Λιστόν, στον Άγιο Σπυρίδωνα, στα Ανάκτορα και στην Casa Parlante. Έμφαση δόθηκε στον τρόπο περιήγησης σε υπαίθριους χώρους που ενώνουν το παρελθόν με το παρόν και προσφέρουν γνώσεις και ψυχαγωγία.
Σε ένα ταξίδι που ολοκληρώθηκε σημαντικά «παραδοτέα» αποτέλεσαν η κινητικότητα, η κοινωνικότητα και η επαφή με τον Πολιτισμό, αναγκαία, όπως αποδείχθηκε, μετά την αποχή από τέτοιου είδους επισκέψεις τα προηγούμενα χρόνια λόγω της πανδημίας Covid-19. Συνοδοί εκπαιδευτικοί ήταν οι: κ. Σταυρούλα Σιατήρα, φιλόλογος, κ. Βασιλική Παππά, φιλόλογος, κ. Καλλιόπη Καλτσά, πληροφορικός και κ. Λεωνίδας Κάσσος, φυσικός.

Τεστ Επαγγελματικού Προσανατολισμού.

test ep2

Test επαγγελματικού προσανατολισμού, δωρεάν από τον Εθνικό Οργανισμό Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού του Υπουργείου Παιδείας.
Test επαγγελματικών ενδιαφερόντων, Test εργασιακών αξιών και Test επαγγελματικών.