3o ΛΥΚΕΙΟ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
fonts

Εκπαιδευτική επίσκεψη στη Θεσσαλονίκη

επίσκεψη Θεσσαλονίκη2022
Οι μαθητές/τριες της Β΄ Λυκείου του 3ου Γενικού Λυκείου συμμετείχαν την Τετάρτη 06/04/2022 σε μονοήμερη εκπαιδευτική επίσκεψη στη Θεσσαλονίκη. Η επίσκεψη σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε στο πλαίσιο εγκεκριμένων από τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση εκπαιδευτικών προγραμμάτων με εστίαση στην περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση και στην καλλιέργεια της συναισθηματικής νοημοσύνης.


Οι μαθητές/τριες ξεκίνησαν την περιήγησή τους από την περιοχή της Άνω Πόλης έχοντας τη δυνατότητα να απολαύσουν τη γαλήνη και την ιερότητα που αποπνέει ο χώρος της μονής Βλατάδων, ενός από τα σημαντικότερα βυζαντινά μνημεία της πόλης, αλλά και να «αγκαλιάσουν» με το βλέμμα τους όλη την πόλη. Την πανοραμική θέα στον Θερμαϊκό ατένισαν επίσης από τον επιβλητικό Πύργο του Τριγωνίου στο βορειανατολικό άκρο του τείχους. Η επίσκεψη συνεχίστηκε με σύντομη περιδιάβαση στο κέντρο της πόλης και στον εμβληματικό Λευκό Πύργο και ολοκληρώθηκε με μια ψυχαγωγική περιήγηση στο Μουσείο των Ψευδαισθήσεων βιώνοντας μια εκπαιδευτική εμπειρία μέσα από πολλαπλές οπτικές, διαδραστικές και φωτογραφικές ψευδαισθήσεις.
Την εκπαιδευτική επίσκεψη οργάνωσαν οι φιλόλογοι του σχολείου, Κ. Ευαγγελίδου και Π. Μπαϊράμη, που εκπονούν τα αντίστοιχα προγράμματα σχολικών δραστηριοτήτων, οι οποίες, μαζί με τις επίσης φιλολόγους του 3ο ΓΕΛ, Ν. Σκουρτανιώτη και Π. Τσαγκαρλή συνόδευσαν τους μαθητές/τριες στη γοητευτική αλλά και εκπαιδευτικά γόνιμη αυτή απόπειρα.

Τεστ Επαγγελματικού Προσανατολισμού.

test ep2

Test επαγγελματικού προσανατολισμού, δωρεάν από τον Εθνικό Οργανισμό Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού του Υπουργείου Παιδείας.
Test επαγγελματικών ενδιαφερόντων, Test εργασιακών αξιών και Test επαγγελματικών.