3o ΛΥΚΕΙΟ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
fonts

may todaybe yourlucky day

 Στις 13 Μαρτίου ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα για τα Ευρωπαϊκά βραβεία eTwinning 2017.  Είχαν υποβληθεί 591 αιτήσεις σε Ευρωπαϊκό επίπεδο έργων που είχαν ήδη αξιολογηθεί και είχαν κερδίσει Εθνικές και Ευρωπαϊκές Ετικέτες Ποιότητας. Τα έργα αυτά θεωρούνται όλα παραδείγματα συλλογικής εργασίας και επέδειξαν άριστα επιτεύγματα. Συνολικά απονεμήθηκαν 11 βραβεία. Στο 3ο ΓΕΛ Καρδίτσας απονέμεται το βραβείο ?Peyo Yavorov?, για ένα έργο που καλλιεργεί την αγάπη των παιδιών για το διάβασμα. Το βραβείο πήρε το όνομά του προς τιμή ενός από τους σημαντικότερους εκπροσώπους της Βουλγαρικής λογοτεχνίας - τον Peyo Yavorov. Ήταν ανοιχτό σε όλες τις ηλικιακές κατηγορίες και όλες τις Ευρωπαϊκές χώρες. Το 3ο ΓΕΛ Καρδίτσας διακρίθηκε για το έργο ?A.B.C.: Active Book Club? που αφορούσε τη λειτουργία της Διαδικτυακής Λέσχης Βιβλίου τη σχολική χρονιά 2015-2016.

Για να περιηγηθείτε στο έργο: https://twinspace.etwinning.net/9526/home 

Περισσότερα...

fonts

Ευρωπαϊκή Διαδικτυακή  Σχολική Λέσχη Βιβλίου

stigmes
Τη σχολική χρονιά 2015-2016 τo 3ο Γενικό Λύκειο Καρδίτσας πρωτοστάτησε στη λειτουργία Ευρωπαϊκής Διαδικτυακής Σχολικής Λέσχης Βιβλίου με τη συμμετοχή ακόμη εννέα σχολείων από επτά ευρωπαϊκές χώρες (Αρμενία, Βέλγιο, Βουλγαρία, Ελλάδα, Σερβία, Σουηδία, Τουρκία) και περίπου διακοσίων μελών. Καθηγητές και μαθητές επέλεξαν με ηλεκτρονική ψηφοφορία το λογοτεχνικό έργο που θα αποτελούσε το επίκεντρο όλων των δράσεων στη δεκάμηνη λειτουργία της Λέσχης. Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας οδήγησε στην τριβή με μία βιογραφία, αυτή του Άλαν Τιούρινγκ.

Για να δείτε ολόκληρο το το άρθρο  πατήστε  το κουμπί περισσότερα  που βρίσκεται παρακάτω.

Περισσότερα...

fonts

enigma2
Το 3ο Γενικό Λύκειο Καρδίτσας τη σχολική χρονιά 2015-2016 ίδρυσε Διαδικτυακή Λέσχη Βιβλίου στα πλαίσια ευρωπαϊκού προγράμματος. Στη Λέσχη συμμετέχουν συνολικά δέκα σχολεία από επτά ευρωπαϊκές χώρες. Σε μια από τις προγραμματισμένες δραστηριότητες της Λέσχης όλοι οι μαθητές διαβάζουν το ίδιο βιβλίο του συγγραφέα Andrew Hodges ?Άλαν Τιούρινγκ: Το Αίνιγμα? που αποτελεί βιογραφία του διακεκριμένου επιστήμονα. Ενώ διαβάζουν, συγκεντρώνουν ερωτήσεις και καταγράφουν τις απαντήσεις τους με βάση το περιεχόμενο του βιβλίου σε πέντε θεματικούς άξονες. Οι ερωτήσεις με τις καταγεγραμμένες απαντήσεις χρησιμοποιήθηκαν για την κατασκευή ενός επιτραπέζιου παιχνιδιού γνώσεων.

Περισσότερα...

fonts

ΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ ΕΝΩΝΕΙ!

  A.B.C. logo
 Ένα βιβλίο ενώνει επτά χώρες, δέκα σχολεία, δεκατρείς εκπαιδευτικούς και περίπου διακόσιους μαθητές-τριες. Σε μία Ευρωπαϊκή Διαδικτυακή Λέσχη Βιβλίου καθηγητές και μαθητές θα επιλέξουν με ηλεκτρονική ψηφοφορία το λογοτεχνικό έργο που θα αναγνώσουν στην οκτάμηνη λειτουργία της Λέσχης η οποία οργανώθηκε στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Προγράμματος eTwinning με τίτλο: A.B.C.: Active Book Club. Επιπλέον, θα ψυχαγωγηθούν παίζοντας παιχνίδια διαδικτυακά και επιτραπέζια τα οποία θα δημιουργηθούν πρωτότυπα βασισμένα στο περιεχόμενο του λογοτεχνικού έργου. Ιδιαίτερη αναφορά αξίζει να γίνει στην απόπειρα δημιουργικής γραφής και στη σύνθεση των προσπαθειών των μαθητών-τριών σε ηλεκτρονικό βιβλίο.
   Η έμπνευση, η οργάνωση και το στήσιμο της Ευρωπαϊκής Διαδικτυακής Λέσχης Βιβλίου ξεκίνησε από το 3ο Γενικό Λύκειο Καρδίτσας. Η πρωτοβουλία ανήκει στην φιλόλογο του 3ου Γενικού Λυκείου Καρδίτσας Σταυρούλα Σιατήρα. Η όλη προσπάθεια υλοποιείται και από τους εκπαιδευτικούς Παναγιώτα Μπαϊράμη, Φιλόλογο και Αλέξανδρο Νικολάου, Μαθηματικό, οι οποίοι συντονίζουν είκοσι πέντε μαθητές-τριες της Β΄ Τάξης του σχολείου. Υποστηρίζεται ταυτόχρονα από εκπαιδευτικούς που διδάσκουν σε σχολεία επτά διαφορετικών ευρωπαϊκών χωρών: της Αρμενίας, του Βελγίου, της Βουλγαρίας, της Ελλάδας (Θεσσαλονίκης, Καρδίτσας και Καλαμάτας), της Σερβίας, της Σουηδίας και της Τουρκίας, οι οποίοι προγραμματίζουν τις δράσεις ομάδας μαθητών τους.
Φιλαναγνωσία, συνεργασία, συνδημιουργία και ψυχαγωγία θα αναδειχθούν μέσω ενός κοινού ευρωπαϊκού έργου. Καλή ανάγνωση σε όλους! 

eTwinLogo

skype