3o ΛΥΚΕΙΟ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
fonts

school dream
Το 3ο Γενικό Λύκειο Καρδίτσας για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά διακρίνεται για την υλοποίηση Ευρωπαϊκού Προγραμματος eTwinning. Το έργο με θέμα: Το σχολείο που ζω κι αυτό που ονειρεύομαι υλοποιήθηκε τη σχολική χρονιά 2014-2015 με τη συμμετοχή δύο χωρών και τριών σχολείων. Συνεργάστηκαν το κλασικό Λύκειο Tito Lucrezio Caro από τη Ρώμη της Ιταλίας, το Αριστοτέλειο Κολέγιο Θεσσαλονίκης και το 3ο Γενικό Λύκειο Καρδίτσας. Η κοινή τους προσπάθεια και τα παραδοτέα του έργου βραβεύτηκαν με Εθνική Ετικέτα Ποιότητας και Ευρωπαϊκή ετικέτα Ποιότητας. Μία διάκριση σημαντική για την αναγνώριση της καινοτόμας, συλλογικής, δημιουργικής και ποιοτικής δουλειάς που παράχθηκε.


Οι συμμετέχοντες μαθητές με τους συντονιστές καθηγητές τους μέσω κοινού Ερωτηματολογίου αποτύπωσαν την εμπειρία τους από τη σχολική πραγματικότητα, παρουσίασαν τα όνειρά τους για το σχολείο του μέλλοντος και τις επιθυμητές αλλαγές στην εκπαίδευση, συνέκριναν τα εκπαιδευτικά συστήματα Ελλάδας και Ιταλίας. Ακόμη, συνέγραψαν συνεργατικά μία ιστορία εμπνευσμένη από τη σχολική τους πραγματικότητα, μία ιστορία για το σχολείο του αύριο και ένα Παραμύθι για ένα σχολείο μαγικό τις οποίες μετέτρεψαν σε κόμικς. Ακόμη, παρουσίασαν σε σύντομα βίντεο αυτά που θεωρούν ως τα καλύτερα εκπαιδευτικά συστήματα της Ευρώπης. Τέλος, δημιούργησαν σε έναν πολυμεσικό τοίχο μία συλλογή τραγουδιών για το σχολείο και τη σχολική ζωή.

Για να περιηγηθείτε στις σελίδες του έργου πατήστε ΕΔΩ.
Από το 3ο Γενικό Λύκειο Καρδίτσας συμμετείχαν στο ευρωπαϊκό έργο είκοσι ένας μαθητές-τριες της Α΄ τάξης. Αξίζουν συγχαρητήρια για την προσπάθειά τους και το αποτέλεσμά της στους: Μαρία Αποστολοπούλου, Κωνσταντίνα Γραββάνη, Βαλεντίνα Κατέρη, Ηλία Κωνσταντίνου, Βανέσα Κωστή, Μαρία Μπαρτζιώκα, Αποστολία Μπλάνη, Χρήστο Πάια, Γιάννη Παναγιώτου, Χαρά Πανταζή, Κατερίνα Πανταζή, Βένια Πέτσα, Αλέξανδρο Πούλιο, Θωμά Πρίτσα, Κυριακή Στατήρα, Ειρήνη Στεργιούλη, Κώστα Στράτο, Ευρυδίκη Τσιάρα, Αντωνία Φασούλα, Θεοδώρα Χλαπάνα και Χρύσα Χρήστου.
Υπεύθυνοι του Προγράμματος ήταν εκπαιδευτικοί του 3ου Γενικού Λυκείου Καρδίτσας. Το συντονισμό είχαν οι: Σταυρούλα Σιατήρα, Φιλόλογος (πατήστε ΕΔΩ) και Αλέξανδρος Νικολάου, Μαθηματικός (πατήστε ΕΔΩ).