3o ΛΥΚΕΙΟ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
fonts

souidiaΟλοκληρώθηκε το Ευρωπαϊκό έργο eTwinning που είχε αναλάβει τη σχολική χρονιά 2014-2015 το 3ο Γενικό Λύκειο Καρδίτσας σε συνεργασία σε εθνικό επίπεδο με το Αριστοτέλειο Κολέγιο Θεσσαλονίκης και σε διεθνές επίπεδο με το Liceo Tito Lucrezio Caro της Ρώμης. Το θέμα εργασίας των μαθητών αφορούσε το σχολείο που ζουν και αυτό που ονειρεύονται.

 

Υπεύθυνοι καθηγητές:  

Σταυρούλα Σιατήρα, Φιλόλογος
Αλέξανδρος Νικολάου, Μαθηματικός

 

Δείτε τις δραστηριότητες στην πλατφόρμα του έργου ΕΔΩ.


Σύντομη περιγραφή του έργου:
Το έργο εστιάζει στο Εκπαιδευτικό Σύστημα και στη σχολική πραγματικότητα Ελλήνων και Ιταλών μαθητών. Πέρα από την καταγραφή της πραγματικότητας σκοπεύει και στην αποτύπωση των επιθυμιών, των προσδοκιών και των ονείρων των έφηβων μαθητών. Η συγκέντρωση στοιχείων έγινε κυρίως με τη χρήση της Τεχνολογίας αλλά και τη διέγερση της δημιουργικότητας και της φαντασίας των μαθητών μέσα από συντονισμένες συνεργατικές, ως προς το πλείστον, δραστηριότητες. Βασικοί άξονες ήταν
η επαφή με την κοινωνική και πολιτική πραγματικότητα που επηρεάζουν την εκπαιδευτική πραγματικότητα και η ουτοπία-το όραμα που χρειάζεται στη ζωή των νέων που το μέλλον τους ανήκει. Το σχολείο έρχεται να τους προετοιμάσει για το αύριο και το έργο μας έρχεται να τους φέρει αντιμέτωπους με πτυχές της σχολικής και νεανικής ζωής τους. Ακόμη, η συνειδητοποίηση των αρνητικών αποτελεί ένα βήμα για την επίλυσή τους, ενώ τα όνειρα για το σχολείο του αύριο έρχονται να μας στρέψουν στη σωστή κατεύθυνση.

Συμμετέχοντες μαθητές-τριες της Α΄ τάξης του 3ου Γενικού Λυκείου Καρδίτσας:
1. Μαρία Αποστολοπούλου
2. Κωνσταντίνα Γραββάνη
3. Βαλεντίνα Κατέρη
4. Ηλίας Κωνσταντίνου
5. Βανέσα Κωστή
6. Μαρία Μπαρτζιώκα
7. Αποστολία Μπλάνη
8. Παναγιώτης Παπαβασιλείου
9. Χρήστος Πάιας
10. Γιάννης Παναγιώτου
11. Χαρά Πανταζή
12. Κατερίνα Πανταζή
13. Βένια Πέτσα
14. Αλέξανδρος Πούλιος
15. Θωμάς Πρίτσας
16. Κυριακή Στατήρα
17. Ειρήνη Στεργιούλη
18. Κώστας Στράτος
19. Ευρυδίκη Τσιάρα
20. Αντωνία Φασούλα
21. Θεοδώρα Χλαπάνα
22. Χρύσα Χρήστου